Care In Motion

In onze praktijk is iedere patiënt uniek en dit vraagt dan ook om een individuele holistische aanpak.

Samen met de patiënt gaan we op zoek naar de effectieve oorzaak van het probleem en proberen we niet enkel de symptomen te behandelen. Door een combinatie van manuele technieken en actieve oefentherapie streven we naar een optimale behandeling op maat van de patiënt. Indien nodig kan een samenwerking tussen de verschillende disciplines ook mogelijk zijn.

Care In Motion - Specialisaties

Manuele therapie

Richt zich naar het opsporen van dysfuncties van het bewegingsapparaat. Meestal zal een gecombineerde aanpak van manuele technieken (tractie, translatie, mobilisatie, manipulatie,…) met specifieke oefentherapie gebruikt worden om een zo optimaal mogelijk resultaat te bekomen.

Mulligan concept

Is een veilige en effectieve manier van mobiliseren. Het is een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging om zo snel en pijnvrij de functie terug te winnen.

Manuele lymfedrainage Vodder

Heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.. Deze behandeling kan gebruikt worden voor zichtbare en onzichtbare oedemen (zwellingen), postoperatieve oedemen, zwelling na een ongeval, opbouw immuniteit na chemo en radiotherapie, chronische sinusitis, stress en burn-out, pijnpatiënten, algoneurodystrofie,..

Postnatale kinesitherapie

Postnataal wordt vooral gewerkt op de versteviging van de bekkenbodem en de buikspieren, de stabiliteit en de conditie van de postnatale vrouw.

Perfect Pilates

Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates en is erop gericht om een goede balans te vinden tussen kracht en lenigheid van het lichaam. Pilates is een training voor het hele lichaam. De kracht zit vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod en zijn een goede aanvulling op de stabilisatietraining.

Groepslessen/workshops

Vind je moeilijk de motivatie om alleen te bewegen of sporten?

Life Style Medicine

Praktisch

Behandelingen gebeuren op afspraak.
Gelieve hiervoor telefonisch contact te nemen op het nummer 0486 03 12 51.

More items

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x